Manifest

Nørrebro står sammen om manifest: Flere unge i fritidsjob NU!

30 organisationer fra Nørrebro er gået sammen med FRAK om at råbe politikere og erhvervslivet op. Der skal skabes flere fritidsjob nu!

Unge fra udsatte byområder skal have flere muligheder i livet og fritidsjob er virkelig en god vej. Al forskning viser, at et fritidsjob er en særlig effektiv måde at bryde den negative sociale arv på. Det er med til at fastholde unge i uddannelse, forebygge risikoadfærd og ikke mindst styrke selvværdet. Derfor slår FRAK på tromme for, at vi gør mere for fritidsjobområdet. Men det kræver, at der åbnes flere døre og skabes mere samarbejde. 

Her på siden kan du læse vores manifest og løsninger. I vores handleplan kan du se, hvordan vi handler på manifestet.

Gå med i kampen, skriv til os, hvis du ser du eller din organisation/arbejdsplads kan bidrage til at flere unge bliver klar til og får et fritidsjob!

Fritidsjobmanifestet er udviklet af FRAK, Medborgerne, Idrætsprojektet, Mellemfolkeligt Samvirke og Finn Nørgaard Foreningen.

Vi har udviklet det fordi, der stadig er mange strukturelle udfordringer, som forhindrer at flere unge fra udsatte byområder kommer i fritidsjob. Det bygger på forskning, egne erfaringer og samarbejdspartneres anbefalinger, der tilsammen kan være med til at løfte fritidsjobområdet. Men det er ikke blot et opråb, det er fyldt med bud på løsninger, som vi mener der skal til. Løsninger som skal løftes af kommunen, skolen, forældre, erhvervslivet og civilsamfundet. Vi opfordrer alle til at støtte op om vores unge! 

Når de unge ikke er på arbejde, er de bare på gaden, og nogen bliver kriminelle,
fordi de ikke har noget at tage sig til. De har ikke noget at lave, de keder sig,
og så kommer der ballade.
Josef, 18 år.

Back-To-Top