Om vores unge

Hvem er vores unge?

Unge fra udsatte byområder

Fritidsakademiet arbejder med unge fra udsatte byområder i aldersgruppen 13-17 år. Vores unge kommer fra indre- eller ydre Nørrebro samt fra Urbanplanen og Amagerbro på Amager, der er udsatte byområder med store sociale udfordringer. Enkelte af vores unge går i specialskole og mange af vores unge bruger en stor del af deres hverdag i ungdomsklubber og væresteder. Vi har primært fokus på og kontakt til de unge, som er kriminalitetstruede, på kanten af samfundet eller på anden vis i en sårbar familie- eller livssituation. Desuden har hovedparten af vores unge minoritetsbaggrund.

Begrænset viden – men topmotiverede

Fælles for vores unge er at de kommer fra familier med begrænsede ressourcer. Hvis deres forældre og søskende ikke har stabil tilknytning til arbejdsmarkedet fører det til at de unge har kun ganske lidt viden om,

hvordan man søger et fritidsjob, hvad der bliver krævet af en arbejdsgiver samt hvordan man opretter en bankkonto og læser en lønseddel. Vores unge er alle fulde af energi og topmotiverede til at arbejde, men har brug for hjælp til at komme i gang på arbejdsmarkedet og lære både de skrevne og uskrevne regler at kende.

Arbejder i teams med en gruppeleder

Når vi sender vores unge ud på job er det altid i selskab med en gruppeleder. Vores gruppeledere er typisk mellem 20-25 år gamle og har ansvaret for at fordele og lede arbejdet blandt de unge samt sikre at løsningen af opgaverne er af høj kvalitet. Vores gruppeledere har stærke pædagogiske evner samt et godt kendskab til det miljø, som vores unge er vokset op i, og fungerer som både ledere og rollemodeller for vores unge.

Sagt om vores unge

“De unge viste med deres indstilling og arbejdsindsats, at de var godt forberedt før de kom –  og klar på en relativ hård og krævende opgave. De høstede mange roser fra de professionelle deltagere, der virkelig bemærkede dagens ungeindsats.”
– Søren Løkke, Partnerskabet i Urbanplanen

“De er fantastisk snarrådige – ligeså snart man har brug for dem, så er der gå-på-mod.”
– Kasper Ryholt, Swoop Challenge

“Det er nogle gode drenge med initiativ. De byder sig til og kommer med løsningsforslag, super!”
– Martin Kjærgaard, DGI Gadeidræt

“Det er en gruppe friske drenge, som har meget personlighed. Det er nogle rigtig gode drenge!”
– Laura Taisbak, Distortion

FRAK-rådet

FRAK-rådet består af 4 drenge, som er særligt engageret i udviklingen af FRAK. De unge i FRAK-rådet har mange erfaringer fra FRAK og kender derfor organisationen godt. De er derfor kyndige i forhold til at give deres besyv med i udviklingen af FRAK.

De kan bruge FRAK-rådet som kanal til både at udtrykke bekymringer og forbedringer i vores arbejde med de unge og dermed agere tillidsmænd for de øvrige FRAK-unge. Den daglige ledelse involverer desuden FRAK-rådet i udviklingen af nye tiltag og ideer.

Alder: 13 år

“Jeg har været med i FRAK i et års tid, og har været på flere opgaver, blandt andet til Folkets Park Festival, Firkantens Festival og Distortion Festival.”

“Jeg har lært at møde til tiden! Og så har jeg lært at samarbejde med andre mennesker. Og oprette en nemkonto så jeg kan få løn. Det er fedt at tjene penge, som jeg fx kan bruge på nyt tøj eller på at invitere min storebror eller min mor ud.”

“Når jeg er færdig med at blive oplært så vil jeg gerne ansættes hos FRAK og få flere unge i fritidsjobtræning!”

Alder: 15

“Mit bedste minde er første gang jeg var med til at arbejde på Smag Verden Festivalen. Det var sjovt fordi jeg kendte mange, der kom på festivalen og jeg kendte mange af dem jeg arbejdede sammen med.”

“I fremtiden vil jeg gerne i gymnasiet og så vil jeg gerne have et fritidsjob ved siden af, fx i 7-Eleven.”

“Hos FRAK har jeg lært at samarbejde med andre, rydde op, have en positiv energi når jeg er på job og at lære nye mennesker at kende.”

Alder: 14 år

“Mit bedste minde er fra i sommers, hvor jeg var med til at rulle gras ud i Folkets Park, da den skulle renoveres. Det var sammen med nogle af mine gode venner og folk fra kvarteret, og var en fed oplevelse!”

“Jeg håber at FRAK i fremtiden vil tilbyde endnu flere forskellige slags opgaver, udover de opgaver vi løser for festivaler.”

“Jeg har lært at snakke med nye mennesker. Og så har jeg lært tage ansvar, det vil sige at udføre mine opgaver på jobbet alene i stedet for hele tiden at spørge chefen om, hvad jeg skal lave.”

Alder: 14 år

“Engang skulle jeg sammen med tre andre drenge hænge flyers op i forskellige beboelsesopgange på Nørrebro. Vi havde fået udleveret en rute som vi skulle gå, men vi skulle selv sørge for at koordinere, hvordan vi ville dele os op på ruten og sørge for at alle flyers blev delt ud. Det var en lidt udfordrende opgave, men det var rigtigt sjovt fordi det lykkedes virkelig godt.”

“Jobbene har givet mig et meget bedre indtryk af, hvordan er det er at have en chef og hvordan man har en professionel relation til hinanden, som jeg kan bruge fremadrettet i fritidsjobs.”

Back-To-Top