Om vores unge

Hvem er vores unge?

Unge fra udsatte byområder

Fritidsakademiet arbejder med unge fra udsatte byområder i aldersgruppen 13-17 år. Vores unge kommer fra indre- eller ydre Nørrebro samt fra Urbanplanen og Amagerbro på Amager, der er udsatte byområder med store sociale udfordringer. Enkelte af vores unge går i specialskole og mange af vores unge bruger en stor del af deres hverdag i ungdomsklubber og væresteder. Vi har primært fokus på og kontakt til de unge, som er kriminalitetstruede, på kanten af samfundet eller på anden vis i en sårbar familie- eller livssituation. Desuden har hovedparten af vores unge minoritetsbaggrund.

Begrænset viden – men topmotiverede

Fælles for vores unge er at de kommer fra familier med begrænsede ressourcer. Hvis deres forældre og søskende ikke har stabil tilknytning til arbejdsmarkedet fører det til at de unge har kun ganske lidt viden om,

hvordan man søger et fritidsjob, hvad der bliver krævet af en arbejdsgiver samt hvordan man opretter en bankkonto og læser en lønseddel. Vores unge er alle fulde af energi og topmotiverede til at arbejde, men har brug for hjælp til at komme i gang på arbejdsmarkedet og lære både de skrevne og uskrevne regler at kende.

Arbejder i teams med en gruppeleder

Når vi sender vores unge ud på job er det altid i selskab med en gruppeleder. Vores gruppeledere er typisk mellem 20-25 år gamle og har ansvaret for at fordele og lede arbejdet blandt de unge samt sikre at løsningen af opgaverne er af høj kvalitet. Vores gruppeledere har stærke pædagogiske evner samt et godt kendskab til det miljø, som vores unge er vokset op i, og fungerer som både ledere og rollemodeller for vores unge.

Sagt om vores unge

“De unge viste med deres indstilling og arbejdsindsats, at de var godt forberedt før de kom –  og klar på en relativ hård og krævende opgave. De høstede mange roser fra de professionelle deltagere, der virkelig bemærkede dagens ungeindsats.”
– Søren Løkke, Partnerskabet i Urbanplanen

“De er fantastisk snarrådige – ligeså snart man har brug for dem, så er der gå-på-mod.”
– Kasper Ryholt, Swoop Challenge

“Det er nogle gode drenge med initiativ. De byder sig til og kommer med løsningsforslag, super!”
– Martin Kjærgaard, DGI Gadeidræt

“Det er en gruppe friske drenge, som har meget personlighed. Det er nogle rigtig gode drenge!”
– Laura Taisbak, Distortion

FRAK-rådet

FRAK-rådet består af 4 unge, som er særligt engageret i udviklingen af FRAK. De unge i FRAK-rådet har mange erfaringer fra FRAK og kender derfor organisationen godt. De er derfor kyndige i forhold til at give deres besyv med i udviklingen af FRAK.

De kan bruge FRAK-rådet som kanal til både at udtrykke bekymringer og forbedringer i vores arbejde med de unge og dermed agere tillidsmænd for de øvrige FRAK-unge. Den daglige ledelse involverer desuden FRAK-rådet i udviklingen af nye tiltag og ideer.

Back-To-Top