Udviklingsprojekter

Udviklingsprojekter

img

Vi vil gerne udvikle nye former for fritidsjobs og undersøge konkrete ideer til nye typer af jobs til unge. Derfor foretager vi konsulentarbejde for eksempelvis Københavns Kommune i forhold til udvikling af tilbud for unge, inkl. research, konceptudvikling, evaluering, etc.

Tidligere projekter

Et aktivt handelsliv på Indre Nørrebro. Fritidsakademiet og Områdefornyelsen Nørrebro vil gerne understøtte et aktivt handelsliv på Indre Nørrebro ved at få flere lokale unge til at hjælpe mindre erhvervsdrivende med deres praktiske opgaver. Derfor har vi undersøgt, hvilke barrierer de erhvervsdrivende oplever i forbindelse med at ansætte unge. Vi har interviewet forskellige lokale virksomheder om deres dagligdag, og er blevet klogere på, hvilke behov og ønsker man har som butik, frisør, værksted, hostel og kontor, når man overvejer at ansætte en fritidsjobber. Denne viden har vi brugt til at udvikle idéer til, hvordan man kan tænke fritidsjobs på nye måder, som er tilpasset både de lokale unge og de mindre erhvervsdrivende på Indre Nørrebro. Læs vores tilbud til virksomhederne her.

Vi Passer Børn på Nørrebro. Områdefornyelsen Indre Nørrebro har hyret FRAK til at uddanne børnepasser og matche dem med lokale familier, som har behov for børnepasning. Vi passer børn er et projekt inspireret af en ung mor, Karen, fra Nørrebro. Karen mødte Batul til folkekøkkenet og ansatte hende til at passe sine dødtre. Deres møde på tværs af kulturer var berigende for begge parter. I pilotprojektet har vi sammensat et børnepasser kursus, som giver de unge de kvalifikationer, der skal til for at være børnepasser og samtidig har FRAK håndteret den administrative opgave ved rekruttering af børnepassere og børnefamilier samt match af disse efter endt børnepasser kursus.

Back-To-Top