UKRUDT: en prisvindende sodavand på skvalderkål og sødskærm

I fredags var der verdenspremiere på vores UKRUDT sodavand til den årlige madfestival Street Food om Søerne. I søndags vandt vi festivalens “Særpris” for at tage medansvar for byens udsatte og samtidig sætte god smag på dagsordenen.

De sidste mange måneder har en gruppe unge fra FRAK knoklet for at skabe en ny unik læskedrik baseret på ukrudt. De unge har været på flere høsteture på Amager Fælled, hvor de har samlet skvalderkål og sødskærm. Forinden havde blandt andet Restaurant Amass kommet med input til opskriften på UKRUDT. I fredags solgte de unge for første gang UKRUDT til madfestivalen Street Food om Søerne.

Madfestivalen uddeler hvert år to priser for at sætte fokus på og fremme en mangfoldig madscene i København med fokus på originalitet og bæredygtighed. Festivalens jury, som blandt andet består af Lasse Skjønning Andersen, iværksætteren bag GRØD, Hazel Evans, medejer af bloggen Mad About Copenhagen og Matilde Engelhardt Blixt, assisterende køkkenchef på Alchemist, valgte at pege på UKRUDT som vinder af Særprisen. Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld, der overrakte prisen, begrundede valget med at FRAK med UKRUDT er med til at tage medansvar for byens udsatte og samtidig sætte god smag på dagsordenen. “Sodavanden URKUDT er en meget klar vinder. FRAK hjælper unge mennesker ind i jobverdenen ved blandt andet at lære dem om råvarer og hvor de kommer fra,” udtalte Niko Grünfeld i forbindelse med prisuddelingen.

Men smager en sodavand lavet på ukrudt virkelig godt? Ifølge gæsterne til Street Food om Søerne blev det et stort ja. Flere hundrede gæster valgte at købe en sodavand til deres mad. Sodavanden har en sød smag med hint af citrus og lakrids. Vi har talt med enkelte af dem, som fortæller om deres smagsoplevelse i videoen her.

UKRUDT release

I fredags var der verdenspremiere på vores UKRUDT sodavand. I søndags vandt vi den første pris. Tusind tak for den store opbakning og til Street Food om Søerne og juryen for at pege på UKRUDT som vinder af særprisen. Vi er meget stolte af at være med til at tage medansvar for byens udsatte og samtidig sætte smag på dagsordenen 🌿🙏🏽

Slået op af FRAK i Mandag den 13. august 2018

Vil du også smage UKRUDT?

I forbindelse med Copenhagen Cooking and Food Festival afholder FRAK d. 30. august et folkekøkken i Kulturhuset Indre By, hvor sodavanden UKRUDT vil blive serveret. Læs mere og bestil billet her. 

Hvilke typer ukrudt består UKRUDT af?

UKRUDT består af Skvalderkål og sødskærm. Skvalderkål har et højt indhold af C-vitamin, jern, kalcium, magnesium og karotin. Sødskærm kom til Norden i middelalderen sammen med munkene, der anvendte planten som køkken- og lægeurt. Planten har et højt indhold af æteriske olier og fungerer godt som krydderurt. Sødskærm har en let lakridsagtig smag.

For mere information om URKUDT, kontakt projektkoordinator Steffen Plejdrup:
Steffen@frak.dk, tlf: 60165831

Leave a Comment

Back-To-Top