Vores resultater

Vores resultater

Vi gør unge gode til at arbejde

Vi arbejder benhårdt på at alle vores unge bliver arbejdsmarkedsparate. Igennem løsning af konkrete arbejdsopgaver i samarbejde med andre unge og under ledelse af vores gruppeledere bliver de unge trygge ved at arbejde. Vi får løbende et eksternt konsulenthus til at evaluere, hvad vores unge lærer. På baggrund af vores evalueringsrapporter kan vi sige, at de unge oplever flere forskellige resultater ved at arbejde i FRAK:

Positivt fællesskab. I FRAK bliver de unge en del af et positivt fællesskab, hvor de bliver mødt med positive forventinger. Fællesskabet handler om at dygtiggøre sig og bruge sin tid fornuftigt.
Arbejdsselvtillid. Flere unge bliver overraskede over, at arbejde kan være sjovt og meningsfuldt og ikke mindst at de kan finde ud af at arbejde. De unge i FRAK er stolte af at arbejde og får den selvtillid det kræver at søge, få og beholde et fritidsjob.
Samarbejdskompetencer. De unge lærer i FRAK at samarbejde med hinanden. Selv formulerer de unge, at samarbejde betyder at hjælpe hinanden. Fx bliver nye unge i FRAK i høj grad lært op ad ældre unge. Desuden lærer de unge at samarbejde med og tale med “fremmede” mennesker, eksempelvis repræsentanter fra de organisationer, der hyrer FRAK.
Kriminalitetsforebyggende. “FRAK tager os væk fra gaden”, som de unge selv formulerer det. Udover at de unge på grund af arbejdet bruger mindre tid på gaden, så medvirker lønnen i FRAK til at de unge ikke bliver fristet af hurtige penge.
Et nyt forhold til penge. De unge i FRAK oplever at få et anderledes forhold til de penge, de selv tjener. De glæder sig over lønnen og over at den gør deres familier stolte. De unge begynder at sparre op og generelt reflektere mere over, hvordan de kan bruge deres penge fornuftigt.

Hvad siger de unge selv?

Vi interviewer løbende de unge i FRAK for at høre deres personlige historier om, hvad de lærer ved at være med i FRAK. Klik på navnene herunder og læs vores interviews med de unge.

“Fordi jeg har været til så mange møder og events med FRAK er jeg ikke er flov eller genert mere, hvis jeg er på job. Jeg ved, hvad jeg skal sige og gøre.”

“FRAK er rigtigt godt at bruge på sit CV, når man skal have et arbejde. De kan se, at man godt ved, hvad det kræver at passe et job og at man er en god medarbejder.”

“De unge begynder at tro på sig selv og får lyst til noget andet end kriminalitet. FRAK lærer de unge ting, de får brug for hele livet.”

“FRAK er det fedeste du kommer til at lave i dine teenageår. Du får nye venner og tjener en masse penge. Det hjælper dig rigtig meget når du bagefter skal have et arbejde.”

Vi brobygger unge til faste fritidsjobs

Hvert år arbejder vi tæt sammen med vores kommunale samarbejdspartnere om at brobygge vores unge til faste fritidsjobs. Når vores unge er klar til at søge et fast fritidsjob hjælper enten vores egne fritidsjobkonsulenter eller vores kommunale samarbejdspartnere de unge med at skrive ansøgninger. Det går godt med de unge. Så godt, at nogle af dem får et fast fritidsjob ret hurtigt efter de har arbejdet hos os. Det er bl.a. sket for Lucas på 14, som har fået job i Føtex og Abdul på 16, som har fået et fritidsjob i folkekøkkenet på Nørrebro. Siden 2013 har vi brobygget over 100 af vores unge til faste fritidsjobs.

Vi har glade kunder

Det er altafgørende for os, at vores kunder er glade for det arbejde vores unge leverer. For os går professionel opgaveløsning og læring for vores unge hånd i hånd. Vi indhenter altid feedback efter en opgave er løst. Se nogle af udtalelserne fra vores kunder herunder.

Udtalelser

“Jeg havde den store fornøjelse at arbejde sammen med drengene fra FRAK, til et arrangement ude i Urbanplanen. (…) Hjælpen fra FRAK, gjorde arrangementet effektivt og bidrog til at arrangementet blev gennemført med stor succes. Jeg vil personligt se frem til at arbejde sammen med FRAK en anden gang.”
– Laura Fredsby, Junior Projektleder, Meyers Madhus

“De unge viste med deres indstilling og arbejdsindsats, at de var godt forberedt før de kom – og klar på en relativ hård og krævende opgave. De høstede mange roser fra de professionelle deltagere, der virkelig bemærkede dagens ungeindsats. Jeg vil klart vælge at hyre FRAK unge til lignende opgaver fremover og vil tilsvarende anbefale til andre på det varmeste.”
– Søren Løkke, Konsulent, Partnerskabet i Urbanplanen

“De kom 7 unge og en teamleder og de klarede det simpelthen så flot. (…) De var så høflige og hjælpsomme og gjorde meget mere end de faktisk var hyret ind til. Helt indtil på klokkeslettet hvor de skulle gå, knoklede de rundt for at hjælpe.”
– Tina Berg Jensen, Projektmedarbejder, Kulturnat, Københavns Kommune

Videoer

Distortion

Swoop Challenge

Back-To-Top