Kan man virkelig lave en brus på ukrudt? Ja, det kan man godt. Derfor har FRAK igangsat en sodavandsproduktion  hvor den hemmelige ingrediens er vilde planter.

Når vi kaster os ud i fødevareprojekter, tager vi fat i hele processen fra jord til bord. Vi giver unge en værdifuld indsigt i sunde fødevarer, økologiske kredsløb, madlavning og planteverdenens mangefacetterede potentialer. De unge bliver beskæftiget med indsamling af vildtvoksende spiselige planter og frugter i udvalgte områder.

Læs herunder om FRAKs første produkt lavet af ukrudt.

FRAKs første brus af ukrudt

FRAKs første spiselige produkt er en brus lavet af skvalderkål og sødskærm. Siden april 2018 har en gruppe unge fra FRAK knoklet for at skabe en ny unik læskedrik. De har været på flere høsteture på Amager Fælled og i Utterslev Mose, hvor de selv har samlet skvalderkål og sødskærm. Derefter har de juicet det indsamlede ukrudt, tilsmagt og til sidst hældt på flaske. 

Avisen Nørrebro LIV spurgte et par af de unge om, hvordan det havde været at være med til at lave Ukrudt-brusen og en svarede: “Jeg er blevet meget mere åben som person. Jeg er næsten en ny person. Jeg snakker med fremmede nu og er ikke bange for det, som jeg var før”. 

Ukrudt-brusen kan købes hos Plads’N og Ristet Rug og til forskellige events. Er du interesseret i at købe, så kontakt projektkoordinator Steffen Plejdrup på [email protected] eller 60165831 for mere information.