I weekenden d. 25.-27. august indtager over 50 unge fra udsatte byområder sammen med den prisvindende socialøkonomiske virksomhed Fritidsakademiet syv forskellige københavnske events over hele byen. De unge er hyret til at stable de forskellige events på benene og sørge for at områderne er ryddet pænt op efter festlighederne er overstået. Samtidig bliver de unge trænet i at gå på job.

Denne sommer har været præget af, at særligt unge mænd i Københavns brokvarterer er blevet opfordret til at passe på sig selv i byens visitationszoner, og derfor er hovedstadens politikere blevet enige om nye tiltag, der skal sikre at unge ikke bliver rekrutteret til bandemiljøet. Det er med andre ord igen på alles læber, hvordan vi kan sikre job og uddannelse til unge fra udsatte byområder. Fritidsakademiet (FRAK) har over en årrække arbejdet med at gøre unge fra udsatte byområder gode til at arbejde, for at sikre de unge en fremtid med meningsfuld beskæftigelse – og det med stor succes.

“De unge i FRAK løser i fællesskab praktiske opgaver i forbindelse med f.eks. afholdelse af festivaler og events. Når de løser opgaver for vores kunder får de både penge på lommen, en stærk motivation til at fortsætte med at arbejde og værdifulde erfaringer fra arbejdsmarkedet, der styrker dem når de efterfølgende selv vil søge et fast fritidsjob”, udtaler Mudi Jarkass, daglig leder i FRAK.

I denne weekend er over 50 unge fra FRAK blandt andet hyret til at:
– hjælpe Arla Food Fest i Kongens Have med at pakke goodiebags
– rydde op til svømmestævnet Christiansborg Rundt
– pakke ned efter Copenhagen Yoga Festival ved Tiøren på Amager
– sortere affald til Frederiksberg Høstfest på Frederiksberg Allé
– samt til at sørge for opsætning og nedtagning af publikumsområdet til faldskærmskonkurrencen Swoop Freestyle FAI World Championships ved Dronning Louises Bro.

Arrangørerne bag Swoop Freestyle sætter stor pris på det arbejde de unge fra FRAK lægger i weekenden. “Vi er hos Swoop Freestyle utroligt glade for vores samarbejde igen i år med Fritidsakademiet. Drengene er dygtige, effektive og man kan stole på dem! Ikke nok med at de udfører et super godt stykke arbejde, så er vi glade for at støtte op om de lokale drenge og gode initiativer som FRAK, der er med til at holde drengene fokuserede”, siger George Blythe, CEO i A. Sports, der arrangerer Swoop Freestyle FAI World Championships.

De unge i FRAK glæder sig til en aktiv weekend og nyder den travle festivalsæson i København, men er også stærkt motiverede for at løse praktiske opgaver både indendørs og udendørs for virksomheder og eventarrangører resten af året.

Kontaktinformation:
Mudi Jarkass, daglig leder i Fritidsakademiet: 27 85 84 32 og mudi@frak.dk

Om Fritidsakademiet:
”FRAK gør unge gode til at arbejde”, Musa, 14 år. I Fritidsakademiet (FRAK) lærer Musa og andre unge fra udsatte boligområder, hvad de ikke har lært endnu. De erfarer arbejdsmarkedets spilleregler ved at løse praktiske opgaver for virksomheder, kommuner og festivaler. Fritidsakademiet er en socialøkonomisk virksomhed, som gør unge klar til fritidsjobs og sikrer dem en god start på voksenlivet. Vi brænder for at skabe flere muligheder for byens unge. FRAK er støttet af VELUX FONDEN og Københavns Kommune. Et særligt indsatsområde i FRAK støttes desuden af Den A.P. Møllerske Støttefond. I 2017 blev Fritidsakademiet tildelt Finn Nørgaard Prisen for vores arbejde med udsatte unge.
For mere information tjek denne 3 minutters video, der forklarer hvad Fritidsakademiet er eller besøg denne side for pressemateriale, billeder, video og FAQ.

Loading...