VORES HISTORIE

FRAK blev etableret af to unge projektledere med kontakt til gadens unge tilbage i 2013 og har lige siden været optaget af at gøre unge gode til at arbejde. Mudi Jarkass og Hakan Karakus havde i 2011 og 2012 etableret et givtigt samarbejde mellem en stor gruppe af Nørrebros unge og festivalen Smag Verden, der gik ud på at de unge i fællesskab løste forskellige praktiske opgaver for festivallen. Det blev starten på FRAK. Her bringer vi historien bag FRAK.

2012: EN LYS IDÉ

70 unge fra Blågårds Plads bliver hyret af Københavns Kommune til at hjælpe til med Smag Verden-festivalen i 2012 og 2013. De giver den max gas, og det bliver en stor succes! På denne dag fik de penge på lommen, følte sig inkluderet og fik anerkendelse af deltagerne og arrangørerne. Men hvad med de andre 364 dage?

2013-2014: DE FØRSTE SKRIDT

Hakan og Mudi, som har mobiliseret unge til Smag Verden, og andre lokale nøglepersoner går i dialog med kommunen, som vælger at støtte FRAK med midler i to år, så vi kan prøve konceptet af. Projektet forankres organisatorisk i et kommunalt kulturhus. Støtten gør, at vi kan tilbyde de unges arbejdskraft gratis eller billigt til bl.a. festivaler. Vi får øje for potentialet i FRAK og lægger store planer for fremtiden.

2015: VI KAN SELV

Vi løsriver os fra kommunen og bliver til en frivillig forening med en række lokale aktører i bestyrelsen. Hele 2015 har vi ingen midler. Alle er frivillige, og vi arbejder hårdt på at skaffe finansiering. Heldigvis formår vi at holde de unge beskæftigede. Vi får blod på tanden, og selvtilliden vokser.

2016: SOCIALØKONOMISK REJSE

Bevillinger fra VELUX FONDEN og Københavns Kommune sætter for alvor gang i hjulene. Vi går i gang med en fireårig udviklingsperiode, hvor vi skal gå fra en frivillig forening til en bæredygtig socialøkonomisk virksomhed. Vi har fokus på forretningsudvikling, øge vores indtjening og skærpe vores arbejde med de unge. Der er fart på!

2017: GRØNT VOKSEVÆRK

Vi får midler til at udvikle et nyt grønt indsatsområde fra den A. P. Møllerske Støttefond. Nu skal de unge også få jord under neglene ved at arbejde i og med naturen. Vi får mere brændstof til vores rejse.

2018-2021: REJSE MOD ØKONOMISK BÆREDYGTIGHED

Vi er gået fra en lys idé til et kommunalt forankret projekt til en frivillig forening til en registeret socialøkonomisk virksomhed. Næste skridt er at blive økonomisk bæredygtig og uafhængige af fondsmidler. Siden 2018 har vi arbejdet målrettet på det – med god støtte fra fonde. I 2021 udløb den støtten fra Den A. P. Møllerske støttefond, men heldigvis fortsætter vi ufortrødent med Ukrudt-indsatsen.

2021-: NY UDVIKLINGSSTRATEGI

Vi er godt på vej mod økonomisk bæredygtighed og er således ved at udfase de fondsmidler, der dækker vores grunddrift. En ny fem-årig udviklingsplan er på plads og vi glæder os til at løfte sløret for det snart. Stay tuned!

Loading...