POLITISK OPRÅB: FLERE UNGE I FRITIDSJOB NU!

Et fritidsjobmanifest

30 organisationer fra Nørrebro er gået sammen med FRAK om at råbe politikere og erhvervslivet op. Der skal skabes flere fritidsjob nu. Unge fra udsatte byområder skal have flere muligheder i livet og fritidsjob er virkelig god vej. Al forskning viser, at et fritidsjob er en særlig effektiv måde at bryde den negative sociale arv på. Det er med til at fastholde unge i uddannelse, forebygge risikoadfærd og ikke mindst styrke selvværdet. Derfor slår FRAK på tromme for, at vi gør mere for fritidsjobområdet. Men det kræver, at der åbnes flere døre og skabes mere samarbejde. 

Her kan du læse vores manifest og løsninger. I vores action plan kan du se, hvordan vi handler på manifestet. Gå med i kampen, skriv til os, hvis du ser din organisation kan bidrage til planen.  

Læs hele manifestet her              Læs vores handleplan her

Fritidsjobmanifestet er udviklet af FRAK, Medborgerne, Idrætsprojektet, Mellemfolkeligt Samvirke 
og Finn Nørgaard Foreningen. Vi har udviklet det fordi, der stadig er mange strukturelle udfordringer, som forhindrer at flere unge fra udsatte byområder kommer i fritidsjob. Det bygger på forskning, egne erfaringer og samarbejdspartneres anbefalinger, der tilsammen kan være med til at løfte fritidsjobområdet. Men det er ikke blot et opråb, det er fyldt med bud på løsninger, som vi mener der skal til. Løsninger som skal løftes af kommunen, skolen, forældre, erhvervslivet og civilsamfundet.  
Vi opfordrer alle til at støtte op om vores unge! 
 

Det er underskrevet af følgende organisationer og virksomheder:  
 
Idrætsprojektet, MS, Finn Nørgaard Foreningen, Medborgerne, RCYN, Miljøpunkt Nørrebro, Tro i Harmoni, Kirken i Kulturcenteret, 3F København, Imam Ali Moskeen, Følgeskabet, FDF K9, FRAK, SELVSVING, Kapelvej 44, Askovfonden KBH +, Den Gule Flyver, Sputnik, UNG AKTION/Øko Produktionsskole, CFE, IKC, Send Flere Krydderier, Ishtar, Rapolitics, Gadepulsen, Muhabet, Foreningen Nydansker, Mino Danmark, Amal Hayat, Nørrebro Lokaludvalg, Områdefornyelsen Nørrebro.