I dag mødtes unge fra både Amager og Nørrebro med medarbejderne i FRAK til morgengymnastik og ostemadder. Sammen med de over 700 andre deltagere i Nørrebroløbet løb de 5 km for at bakke op om budskabet et mere positivt og mangfoldigt Nørrebro.

Det er ottende år i træk at Nørrebroløbet går løs. Arrangørerne bag løbet er 9 drenge i alderen 10-13 år, der til daglig holder til på værestedet Gadepulsen på Nørrebro. Drengene har fundet deres indre iværksættere frem og knoklet hårdt for at stable Nørrebroløbet på benene. De sidste par år har unge fra FRAK også været med til at sætte skub i løbet og i år er et par også frivillige:

“Jeg har været med til lave Nørrebroløb 2 gange. Det er første gang jeg har løbet faktisk. Men det var sjovt, min tid var noget i nærheden af 24-25 minutter”, fortæller Younes. 

I år løber unge fra Amager også med

FRAK arbejder med unge fra forskellige udsatte byområder og et mål er også at skabe et fællesskab på tværs af bygrænserne. Når de unge er med i FRAK skal det handle mindre om, hvilken bydel man kommer fra og mere om, hvilke opgaver, vi skal ud på. Eller som i dag, hvem der kommer først over målstregen:

 ”Jeg har aldrig været med til Nørrebroløbet før, men det var meget sjovt. Og hårdt. Men jeg var den første fra FRAK, som kom i mål, det må da give en præmie,” griner Tunc, som i dag er taget hele vejen fra Amager for at løbe med resten af FRAK-holdet.

Nørrebroløbet er et motionsløb på 5 km for alle, der har lyst til at støtte op om Nørrebro og deltage i en aktiv og hyggelig dag med venner og familie. Selv kalder de det for det mest sociale motionsløb og det er Mudi Jarkass helt enig i:

“Det er så fedt, når så mange mennesker fra hele byen bliver forenet i et løb. Det her er et møde mellem mennesker, som Nørrebroløbet gør det let at være en del af. Og så er det bare så sejt, at drengene fra Amager har taget udfordringen op. Jeg håber, de slår Søren Løkken fra Boligforeningen 3B, siger Mudi Jarkass, daglig leder i FRAK.

Loading...