København set fra kanten – en alternativ kanalrundfart
Unge giver en stemme til udsatte borgere i København

Lørdag d. 6. maj 2017 mellem kl. 13.00-17.00 afholder studerende fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), i samarbejde med unge fra Fritidsakademiet og Kulturhavn365, et arrangement ved Københavns havn, der har fokus på udsatte borgere i København.

Arrangementet afholdes på Knippelsbrogade 10 på pladsen ved Nordea tæt på Knippelsbro. I løbet af eftermiddagen er der mulighed for at komme med på flere gratis kanalrundfarter, der vil være guidet af repræsentanter fra Refugee Voices. På pladsen vil der være forskellige boder med mad, drikke og aktiviteter fra forskellige organisationer, der alle vil være med til at give de besøgende et nyt syn på livet i byen fra udsatte københavneres perspektiv. I løbet af eftermiddagen vil der også være livemusik leveret af Clara Tesh & Mads Kjøller Henningsen.

“Arrangementet er en mulighed for, at vi bytter hattene lidt rundt og dem, der normalt er i skyggerne får lov til at snakke og omvendt. Det er en dag med mangfoldighed, hvor vi fejrer hinanden uden at det handler om, hvad der er bedre eller værre, men mere handler om, hvad der er anderledes”, udtaler Lukas Løkken, studerende på KUU Business.

På selve dagen vil en gruppe unge fra den socialøkonomiske virksomhed Fritidsakademiet hjælpe med at løse diverse praktiske opgaver. De unge i Fritidsakademiet kommer fra udsatte boligområder på Nørrebro og Amager og lærer igennem Fritidsakademiet at blive gode til at arbejde og få erfaring med at være på arbejdsmarkedet.

”De studerende fra KUU har egenhændigt stablet dette imponerende arrangement på benene, der giver udsatte borgere i København mulighed for at fortælle deres historier om byen. De unge fra Fritidsakademiet er stolte af at være med til at få det praktiske detaljer på dagen til at gå op i en højere enhed,” siger Mudi Jarkass, daglig leder i Fritidsakademiet.

De studerende fra KUU har planlagt arrangementet i samarbejde med Refugees Voices Tours Copenhagen/Trampolinhuset, Ungdommens Røde Kors, Projekt Udenfor, Venligboerne og Frelsens Hær, der alle vil være til stede med boder på pladsen.
Projektet bliver til med støtte fra Kulturhavn365, der er en kommunal pulje nedsat for at gøre kendskabet og forholdet til de oversete steder ved Københavns havn større.

Læs mere om eventet på Facebook.

Yderligere spørgsmål kan besvares af projektansvarlig Nina Greve Roesen på telefonnummeret 21551159 eller på mail ngr@kombineret.com.

Loading...