45 unge fra FRAK mødtes i går til fællesspisning og quiz efter solen var gået ned. Det var både unge fra Amager, Nørrebro og Nordvest, der sammen indtog Støberiet (og burgere) i lokalerne ved Blågårds Plads. Formålet var at skabe sammenhold mellem de forskellige grupper af unge i FRAK, og hvad er mere oplagt end at mødes over mad og fejre ramadanen.

”Når vi holder events for vores unge, er det ofte en udfordring at få samlet alle – især fra forskellige bydele. Der kan nemlig være forskellige grupperinger, som ikke altid har lyst til at hænge ud sammen. Derfor prøver vi at skabe et rum, hvor vi alle er Frakkere, hvor der er plads til både drenge og piger, de helt unge og de ældre, og så tage hensyn til, at de unge kommer fra forskellige bydele. At der kom så mange i går, det er en succes, fortæller Gizem Cicek, der står bag aftenens FRAK-aften.

Tip en 13’er om Amager og Nørrebro

FRAK holder events cirka 5 gange om året med forskellige temaer, såsom samarbejde, medborgerskab, jobsøgning, valgaften m.m. Udover at gøre unge gode til at arbejde, har FRAK også en mission om at styrke de unges indblik i samfundet og deres sammenhold på tværs af socialt udsatte byområders grænser.

“Jeg tror virkelig det kan noget, når vores unge oplever et fællesskab på tværs af bygrænserne. Særligt mellem de områder, hvor de unge på ingen måder opsøger hinanden pga. uenigheder og forskellige tilhørsforhold. Så er det fedt, hvis FRAK bliver et sted, hvor stridigheder ikke får lov at fylde. Det er i hvert fald min drøm at få det til at ske”, fortæller Gizem Cicek.

Næste gang FRAK samler de unge igen er til Nørrebroløbet og håbet er selvfølgelig også at få nogle af de unge fra Amager med. Læs om og tilmeld dig til Nørrebroløbet her

Loading...