Ukrudt lyder ikke som den nemmeste ting at sælge – men det er ingen sag for Bastian! Bastian er 15 år, går på Sputnik og er supersælger i FRAK. Ude af det blå blev vi en dag kontaktet af Poul fra Sputnik fordi Bastian, en af hans elever, gerne vil prøve kræfter med at være sælger. ”Jeg er ikke god til at sidde stille hele tiden. Det er derfor jeg gerne vil være sælger. Man møder nye mennesker og der er forskellige muligheder, som sælger. Der sker noget hele tiden. Det synes jeg er fedt”, siger Bastian. Han har på ingen tid bevidst, at han er en dygtig sælger. Bastian sælger ukrudt som om det var varmt brød. Han er så dygtig, at vi nu har ansat ham i FRAK som vores supersælger.  

Det var Ukrudt-brusen, der fangende Pouls opmærksomhed – og Bastian var med det samme med på ideen. Ukrudt-brusen er lavet af vilde planter, urter og ukrudt. Unge fra stenbroen er involveret i hele processen. De er ude i naturen og sanke. De forarbejder råvarerne, juicer og tapper – inden brusen er klar til salg.  Vi fik hurtigt Bastian i gang med at sælge Ukrudt-brusen til cafeer og butikker. Fem gange har Bastian været ude på salgsmøder og det er foreløbigt blevet til 53 solgte kasser!  

 Bastian forklarer, hvad han gør: 

 Vi bruger tid på at vælge de helt rigtige steder. Vi er først gået efter de trendy cafeer og butikker. Jeg fortæller om de unge, der har lavet brusen. Jeg fortæller, at det er et produkt, der gør en forskel for unge. Folk er nysgerrige og vil gerne høre om det. Jeg har de tre smagsvarianter med og de får lov til at smage. Oftest kan de lide mindst én af smagene. Man får et kick, når de siger ja til at købe en kasse eller to. Indtil videre har jeg ikke fået nej fra nogen.

Vi i FRAK er sindssyge glade for Bastians indsats. Man kan kun blive imponeret over sådan en ung mand. Derfor er vi også glade for, at vi nu kan ansætte Bastian i et fritidsjob hos os som sælger af vores Ukrudt-brus.  

 ”Bastian gør det rigtigt godt – og det vil vi gerne honorere. Der er ingen tvivl om, at Bastian har en stor karriere som sælger og vi er glade for, at han starter med at få erfaring her hos os. Så kan vi nyde af hans evner inden han bliver kapret af andre”, siger Steffen Plejdrup, projektleder i FRAK. 

 Adspurgt om han har lært noget af at komme ud og sælge ukrudt, svarer Bastian: 

 Jeg har lært, hvad jeg skal sige for at fange andres interesse. Det er vigtigt, at man sælger sagen, og ikke bare et produkt. 

Mere info

Loading...