Nu kan virksomheder få en aktie i at hjælpe unge godt på vej! Som fraktionær gør man en forskel for unge fra stenbroen samtidigt med, at man løfter verdensmålene.

FRAK er en socialøkonomisk virksomhed i København, der gør unge fra stenbroen mellem 13-17 år gode til at arbejde. Vi tilbyder nu fraktier til virksomheder, der gerne vil investere i byens unge. En fraktie er en form for social investering, hvor man giver unge sved på panden, penge på lommen og erfaring på CV’et. En FRAKTIE er en investering med et betydeligt socialt afkast, der både kommer de unge og samfundet til gode. Der er gevinst på alle parametre med en fraktie.

  • Unge fra stenbroen bliver gode til at arbejde
  • I løfter verdensmålene på en håndgribelig måde
  • Sammen får vi flere unge væk fra kanten af samfundet

Fire virksomheder har allerede investeret i en fraktie. Det drejer sig om Logik & Co, Social Foodies, A-Z Bogholderi og NØBU.

Vi har høbt en fraktie fordi vi gerne vil støtte det store arbejde FRAK udfører i forhold til at gøre unge mennesker klar til at indtræde på arbejdsmarkedet. Vi ved om nogen, hvor stor betydning det har for ens evner til resten af livet at fastholde et arbejde, at man tidligt kommer ud og prøver kræfter med et job. ” – Balder Johansen, daglig leder af byggeformaet Logik & Co.

Grunden til at FRAK nu søger fraktionærer, er at vi står overfor nogle alvorlige samfundsudfordringer, Mudi Jarkass, daglig leder i FRAK, forklarer:

”Vi er bekymrede for udviklingen. I 2018 viste et studie, at færre unge havde et fritidsjob end før finanskrisen. København halser bagud. Andelen af unge i fritidsjob i København er 27,1 procent mod 42 procent i fx Varde. Unge under 15 år tørster efter at arbejde, men der er få jobs de reelt må udføre på grund af lovgivningen. Samtidigt skriger virksomheder på både faglært og ufaglært arbejdskraft – et problem som kun bliver større, hvis der ikke gøres noget. Dette er vores forsøg på at sikre, at flere unge fra stenbroen får arbejdserfaring. Et fritidsjob er jo første skridt mod at få et solidt fodfæste på arbejdsmarkedet som voksen. Vi er derfor rigtige glade for, at vi allerede har tre fraktionærer, der vil bidrage til at vende den udvikling”.

Forskningen viser, at fritidsjob er mere end bare penge på lommen. Unge, der har haft et fritidsjob, får flere muligheder i forhold til uddannelse og får et bedre fodfæste på arbejdsmarkedet som voksen. Et fritidsjob mindsker også risikoen for en kriminel løbebane. Den Sociale Kapitalfond har desuden dokumenteret, at fritidsjob udløser en betydelig økonomisk gevinst for samfundet, når den unge bliver voksen. Det gælder fx i forhold til lavere udgifter til velfærdsydelser og højere skatteindtægter.

Mere info
  • Virksomheder kan vælge mellem 4 forskelige fraktier fra 10.000 til 50.000 kr. FRAKTIE FLEX er til dem, der vil sponsorere et valgfrit beløb.
  • Man kan vælge selv at bruge de unges arbejdstimer eller donere dem til en organisation, som FRAK samarbejder med.
  • Som fraktionær får man bl.a. en indrammet fraktie, CSR-rapport og promovering på sociale medier og hjemmeside. Man får også en smagsprøve på vores sodavand lavet af ukrudt og vilde planter.
  • Vi promoverer fraktionærer på sociale medier og hjemmeside, og virksomheder kan promovere sig på deres sociale bidrag.
  • Din fraktie er fradagsberettiget, hvis I tager imod eksponeringen og/eller arbejdstimerne.
  • Læs mere her: frak.dk/fraktie
  •  
Loading...