Årligt bliver der desværre brændt store mængder brugbar restmaling af – det er synd og belaster miljøet. Vi er derfor glade for at kunne fortælle, at FRAK, Paint it Forward og Teknik- og Miljøforvaltningen (TMF) har indgået en aftale om at mindske malingaffald i København! 

En gang om ugen afhenter FRAK’ere restmaling fra både Vermlandsgade og Sydhavnens genbrugsstation, mens Paint it Forward henter frBispebuen genbrugsstation. Malingen transporteres til Lundtoftegade, hvor Paint it Forward får sorteret og uddelt til borgere og sociale projekter. Det betyder, at maling, der ellers ville blive destrueret, i stedet for kommer op på væggen hos borgere med lav rådighedsbeløb (80%) eller bliver brugt til kulturelle projekter med et socialt formål (20%).  

“Vi er glade for, at vores unge kan bidrage til den grønne dagsorden på denne måde”, siger Mudi, stifter af FRAK. 

Uden FRAK’ernes indsats ville vi ikke kunne få den værdifulde maling fra genbrugsstationerne“, siger Lea fra Paint it Forward 

Jonas Bjørn Jensen, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, udtaler:

Vi er rigtig glade for samarbejdet med FRAK og ’Paint it forward’. Når man afleverer malingsrester på byens nær- og genbrugsstationer, så kan rigtig meget af malingen bruges af andre i stedet for at ende som farligt affald. Derfor giver det god mening for Københavns Kommune, at give materialerne videre igennem ’Paint It Forward’ til familier og enlige, hvor midlerne er små. På den måde er der børn, der får et nymalet værelse eller trængte familier, der får mulighed for at male deres stue eller køkken. Det er både godt for byen og for klimaet.

Vil du være med til at mindske malingaffald?

INFOBOKS
SE HVORDAN DU KAN HENTE MALING

Du kan hente maling to gange om ugen i Lundtoftegade 23. Book en tid via tilmeldingsformularen på Paint It Forwards Facebookside: https://www.facebook.com/paintitforwarddk 

OM PAINT IT FORWARD

Paint It Forward er et genbrugsprojekt med en social dimension. Vi modtager restmaling fra private og erhvervsdrivende og viderefordeler det til sociale og kulturelle formål. Størstedelen af den donerede maling går til borgere med lav indkomst. Den resterende maling går til kulturelle og kunstneriske formål som upcycling workshops, sommerlejre for børn i København og inddragende kunstprojekter. på den måde sparer vi miljøet for en masse affald og hjælper medborgere med lav indkomst. Læs mere om Paint it Forward.

Loading...