FRAK-unge vil i år sørge for, at strandgæster kan se frem til mere natur og mindre affald. FRAK har nemlig fået midler fra en strandoprydningspulje til en særlig indsats på strande i Københavnsområdet.

Hvert år driver mere end 1.000 tons affald i land på danske strande og kystområder. Dunke, plastikflasker, fiskenet, reb, dåser, kapsler og andet affald skæmmer strandene. Og så udgør de en trussel for vores natur og miljø fordi det bliver meget langsomt nedbrudt i naturen. ”Det skader både natur og dyr, og det er med til at ødelægge naturoplevelsen langs de danske strande og kyster”, siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Vi i FRAK er derfor glade for at vi kan bidrage til, at vi har rene strande i Danmark.

Det særlige ved indsatsen er, at vi vil involvere stenbroens rødder i strandoprydningen. De skal bl.a. facilitere oprydningsdage og inspirere andre unge til at følge trop. I marts måned holdt vi den første workshop med en gruppe FRAK-unge, hvor de kom med ideer til, hvordan vi gør det fedt for unge at engagere sig. De udviklede ideer, slogans og bud på, hvordan vi når andre unge med vores budskab. En af deltagerne slog fast at:

Hvis jeg var alene, ville jeg synes, det var flovt. Men hvis man er sammen med sine veninder, og vi gør det for miljøet, så ville jeg synes, det var sjovt.

Fælles ansvar for vores strande

Vi glæder os til at stå for seks oprydningsdage sammen med rødderne fra stenbroen samt lokale unge og frivillige, der har lyst til at give en hånd med. Har du lyst til at komme ud og rydde strande for affald sammen med os, så registrér dig ved at udfylde denne formular. Vi kontakter dig, når datoerne er på plads, så du har mulighed for at tilmelde dig konkrete dage.

Faktaboks
  • Indsatsen er et samarbejde mellem FRAK og PlanMiljø og finansieres af Miljø- og Fødevareministeriets strandoprydningspuljen.
  • Vi giver arbejdstræning til FRAK-unge og står for seks strandoprydningsdage.
  • Derudover udvikler vi bl.a. rekrutterings- og informationsmateriale samt manual for skraldeindsamlingsevents målrettet organisationer, der arbejder med unge i udsatte positioner.
  • Der er særligt fokus på Amager Strand, Strandmøllen, Dragør og Bellevue samt Islands Brygge.
Loading...