Ussas rejse i FRAK startede da han som 13-årig begyndte at gøre rent efter byens festivaler. Som 18-årig blev han ansat som gruppeleder. Og nu, som 23-årig, er han en uvurderlig del af sekretariatet, hvor han er med til at koordinere den nye generation af FRAK’ere. Ussa brænder for FRAK og vil have flere til at bakke om vores arbejde. Læs her hvorfor.

Ussa, 13 år, var en lille dreng, der var hjælpsom og altid i godt humør. Der var gang i Ussa, som altid var klar på nye udfordringer. Derfor sagde han også ja da hans pædagog spurgte, om han ville arbejde og tjene lidt penge.

”I starten fik jeg praktiske opgaver såsom at sætte bord og telte op til forskellige events, rydde op og samle skrald. Det lyder måske ikke så fedt, men det var det. Jeg startede med en gruppe venner og med nogle gruppeledere, som jeg kendte fra lokalområdet, så jeg var ikke nervøs. Det var rigtigt hyggeligt, selvom det også var hårdt. Jeg var glad for at tjene mine egne penge for første gang og det var meget specielt at bliver en del af FRAK”.

En af de største opgaver vi fik i de første år var oprydning efter Distortion – og der var Ussa også med. Han husker det tydeligt: ”Vi fjernede så meget skrald ved Christiansborg, det var helt vildt. Vi var rigtig mange unge, der bare knoklede derudad. Pludselig hører vi nogen råbe ”Godt gået FRAK” rigtigt højt. Vi kiggede op og der stod en række politikere og heppede på os fra vinduet. Det var så fedt!”

At hjælpe den næste generation

Da Ussa blev 18 år, fortsatte han som gruppeleder. Han ville gerne hjælpe den nye generation videre og give dem de samme muligheder, som han selv fik.

”Det var stort for mig at arbejde som gruppeleder. Pludseligt var det mig, der havde ansvaret. Det gode var, at jeg selv havde prøvet at arbejde i FRAK som ung. Jeg vidste derfor, hvordan man bedst motiverer de unge, taler til dem og hjælper dem med at lære at passe et arbejde. Vi gruppeledere er FRAKs ansigt udadtil – og det var jeg meget stolt af.” Ussa har altid være vellidt og afholdt af de unge og alle i FRAK. Og som gruppeleder gav han den ekstra gas. På kort tid viste han, at han mestrede at håndtere de unge. Han lykkedes med både at gøre det hyggeligt at komme på arbejde og sikre, at de unge lærte at være en god kollega og være pligtopfyldende.

Nu, som 23-årig, fortsætter Ussa arbejdet i FRAK som et uundværligt medlem af sekretariatet. Opgaven nu er at tage sig af de unge, der bliver henvist af kommunen til et særligt tilrettelagt forløb i FRAK. Ussa er med, når de unge laver sodavand, bygger plantekasser eller arbejder på Ungdomsøen.

”Det er fedt at arbejde med de unge – især når man har dem en til en. Så er der bedre tid til den gode snak, man kan åbne sig mere op for hinanden og lære de unge bedre at kende. Jeg forstår deres verden og taler deres sprog. Det gør det nemmere for mig at connecte med dem”.

Gennem ild og vand

Ussa er ikke i tvivl om, hvorfor det er vigtigt at flere bakker på om FRAKs arbejde:

FRAK får unge på rette spor. De lærer at arbejde, får sig en uddannelse og ender ikke på gaden. For mig er FRAK en familie. Jeg vil altid være der for FRAK, selv hvis jeg finder et nyt arbejde. Jeg har været med fra starten, oplevet de første skridt, og jeg ved, at FRAK gør en kæmpe forskel for de unge. Jeg vil gå gennem ild og vand for FRAK. Og der er mange, der har den samme følelse. De vil FRAK det rigtigt godt

Loading...