VELKOMMEN 

Vi glæder os til at du skal starte i FRAK! Vi har derfor her på siden samlet information til dig, så du er godt klædt på før du starter i FRAK. Vi har en tjekliste til dig, som det er vigtigt at du kigger på, inden du starter i FRAK. Vi fortæller dig om, hvordan man er en god kollega i FRAK. Du kan læse om hvornår du får løn og hvad du skal gøre, hvis du har spørgsmål til din løn. Og du kan blive klogere på FRAK. Læs hele siden grundigt igennem og spørg endelig din gruppeleder, hvis du har spørgsmål. Vi ses i FRAK! ♥

TJEKLISTE INDEN DU STARTER

Tillykke! Du skal til at starte i FRAK og det glæder vi os til. Inden du kan starte er der dog fire ting, du skal have styr på. Tjek fanerne for mere info.

Vigtigt: Du skal underskrive din kontrakt og få en af dine forældre til at underskrive den også. Husk at tage et billede af kontrakten, når den er underskrevet af alle, så du selv har en kopi

Yes, det har jeg styr på: Cool! Så er du jo næsten klar til din første vagt. Nu skal du bare sørge for konto, frikort og e-Boks 

Åh nej, det har jeg ikke styr på! Du kan først starte i FRAK, når kontrakten er udfyldt og underskrevet af alle. Så… skynd dig at få det gjort ASAP.

Vigtigt: Hvis du ikke allerede har en Nemkonto i banken, skal du oprette en. Husk at dine forældre skal skrive under for dig.

Yes, det har jeg styr på: Godt gået! Så er der ingen problemer, når vi skal udbetale din første løn til dig. Glæd dig!

Åh nej, det har jeg ikke styr på! Åhh, vi kan ikke udbetale din løn, hvis du ikke har en bankkonto. Du kan ikke fortsætte i FRAK uden en konto, desværre. 

Vigtigt: Du skal aktivere dit frikort hos SKAT, hvis du ikke er fyldt 15 år. Ring til 7222 2828 eller chat med dem på www.skat.dk. Oplys dit CPR.nr., så hjælper de dig.

Yes, det har jeg styr på: Perfekt! Så skal du kun betale de lovpligtige 8% i arbejdsmarkedsbidrag af din løn. Yeah!

Åh nej, det har jeg ikke styr på! Dét gør nas for SKAT tager i alt 63% af din løn – og der er intet vi kan gøre! Øv! Skynd dig at få det aktiveret inden din næste løn!

Vigtigt:Du skal have MitID for at kunne få adgang til e-Boks og se din løn-seddel. Du kan bestille online eller tage forbi Borgerservice. Spørg dine forældre eller en anden voksen om hjælp. Opret e-Boks her.

Yes, det har jeg styr på: Sådan! Nu kan du tjekke din lønseddel for at se, om du har fået alle dine timer udbetalt.

Åh nej, det har jeg ikke styr på! Så bliver det pænt svært for dig at se og tjekke dine lønsedler. Det kan være temmelig frustrerende, så vi anbefaler, at du får det gjort.
Dét bliver du glad for. 

HVORDAN ER MAN
EN GOD KOLLEGA?

Du bliver en del af en arbejdsplads med andre unge mennesker mellem 13-17 år. Vi har det sjovt, men vi arbejder også hårdt. Du kan her snart læse om vores adfærdspolitik,
dvs. hvordan man er en god kollega i FRAK.

HVORNÅR FÅR JEG MIN LØN?

Du får løn hver 14. dag. Lønnen bliver overført til din konto hver anden fredag (i lige uger). 
Download skema med datoer for, hvornår du får løn i 2024 ud fra de dage, du har arbejdet. 

SPØRGSMÅL TIL MIN LØN

  • Har du kun fået halvdelen af hvad du troede du ville få? Så har du glemt at aktivere dit frikort. Der er desværre ikke så meget vi kan gøre ved det. Du får pengene fra SKAT om et år. Men skynd dig at aktivere dit frikort! Se hvordan under tjeklisten herover.
  • Har du ikke fået alle de timer, du har arbejdet? Så skyldes det højst sandsynligt, skæringsdatoen for hvornår vi kører lønnen. Tjek dette skema for et overblik over, hvornår du får løn ud fra hvornår du har arbejdet. Bare roligt resten af dine timer komme med næste løn! Hvis du stadigvæk mener, at vi skylder dig timer, så tag fat i din gruppeleder.

JEG HAR EN VEN,
DER VIL ARBEJDE I FRAK.
HVAD GØR JEG?

Du har en ven, lillebror eller klassekammerat, der også vil arbejde i FRAK? Hvor fedt! Vi kan dog ikke love, at vi har et arbejde til dem, men de er velkomne til at ansøge online. Det gør de ved at udfylde skemaet her til højre og sende det til os. Så kommer de på en venteliste. De hører fra os, hvis der er et match mellem dem og os når vi har flere opgaver og kan ansætte flere unge i FRAK.  PS. De skal ikke sende et CV, bare udfylde skemaet. Giv dette link til dem: https://frak.dk/job/ 

Kan du ikke se skemaet, så tjek her!

 

VIL DU VIDE MERE OM FRAK?

Denne pixibog giver en kort introduktion til FRAK. Vi forsøger at besvare de vigtigste spørgsmål, så du kan få en bedre forståelse af, hvad vi er for en størrelse. Dyk ned i vores arbejde og bliv klogere på FRAK med en masse frakta!

Adresse
FRAK
Lundtoftegade 21-23
2200 København N

Hovedindgang
Find den orange dør i gavlen mod Bispeengbuen. Nemmeste adgang via Ågade.

Parkering
Gratis parkering i to timer under Bispeengbuen i det brostensbelagte område. Parkeringszone Frederiksberg: mellem Ågade og Bispeengen, Husk P-skiven! Man kan også parkere ved Lundtoftegade 25 mod betaling. 

Loading...