Finn Nørgaard Foreningen begrunder, hvorfor prisen går til Fritidsakademiet, således: “Fritidsakademiet gør et væsentligt arbejde i forhold til at få unge på kanten af samfundet væk fra gaden og ind i meningsfulde fællesskaber, hvor de gøres jobparate og mindst lige så vigtigt: får nogle succesoplevelser, der kan give dem en tro på, at der findes et alternativ til det, de kommer fra. FRAK’s arbejde er derfor både kriminalitetsforebyggende og antiradikaliserende.”
“Vi er enormt glade og stolte over prisen”, siger daglig leder af Fritidsakademiet Mudi Jarkass. ”Vi vil gerne fortsætte med at gøre endnu flere unge gode til at arbejde, og vi håber at vi med prisen kan få styrket samarbejdet med virksomheder, der også ønsker at gøre en forskel for udsatte unge”.
Læs mere om Fritidsakademiets tilbud til virksomheder her. I marts lancerer Fritidsakademiet desuden et CSR-katalog, der skal styrke samarbejdet med erhvervslivet yderligere.
“Vi vil gerne bruge arbejdslegatet fra Finn Nørgaard Fonden til at få endnu flere af vores unge ud og arbejde,” fortsætter Mudi Jarkass. “Derfor vil vi bruge de 50.000 kr på at oprette en pulje, som mindre events uden en større økonomi kan søge, hvis de kan bruge de unges hjælp til deres event”.
Læs mere om Fritidsakademiets pulje her.
Fritidsakademiet vil gerne takke Velux Fonden og Københavns Kommune for støtte til at gøre Fritidsakademiets aktiviteter mulige.
Væk fra ugerninger
To yderligere initiativer modtager arbejdslegater fra Finn Nørgaard Foreningen. Det vedrører Amal Hayat Danmark, en telefonrådgivning for familie og pårørende til unge, der er radikaliserede eller i fare for at blive radikaliserede. Desuden modtager sidste års modtagere af Finn Nørgaard Prisen, non-profit organisationen Street Society, også et arbejdslegat der skal indgå i projektet ”Besøg til Borussia Dortmund & Emre Mor 2017”. Street Society arbejder med fællesskaber for udsatte unge gennem gadeidræt.
”Det er med beundring, at vi følger prismodtagernes arbejde og det er med stor glæde, at vi tildeler dem støtte fra Finn Nørgaard Foreningen 2017”, siger Ole Mølgaard, der er formand for foreningen. ”Vi glæder os til at følge prismodtagernes arbejde i den kommende tid – et arbejde, der har afgørende betydning for os alle. Det er i den gensidige anerkendelse af hinanden, at vi skal finde den vej, der skal lede os væk fra ugerninger, som den, der tog Finn Nørgaard fra os den dag i februar 2015.”
”Vi ønsker at sikre, at Finns gavmilde personlighed og værdier løftes videre i livet og kommer til gavn for andre. Finns hjerte bankede stærkt for mennesker, der er i en udsat situation eller er vokset op i socialt udfordrende miljøer”, siger Ole Mølgaard, formand for Finn Nørgaard Foreningen, og fortsætter ”udsatte unges succes med at have jobs kan forebygge at de bliver udstødt af fællesskabet – og det er utroligt vigtige faktorer i vort arbejde for at undgå tragedier, som den, der ramte os alle i 2015.”
Dette års pris bliver uddelt tirsdag den 14. februar 2017 – årsdagen for drabet på Finn Nørgaard foran Krudttønden i København. Prisuddelingen foregår i Landstingssalen på Christiansborg kl. 15-16.30. Blandt deltagerne til uddelingen er Kulturminister, Mette Bock (LA), formand for socialudvalget, Troels Ravn (S) og beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R).