30 unge piger mellem 14-17 år får arbejdserfaring hos lokale børnefamilier. Fælles for familierne er at de alle har et pasningsbehov og lyst til at gøre en forskel for Nørrebros unge. 

FRAK har indgået et samarbejde med NørreBrobyggerne om projektet “Vi passer børn”, som Novo Nordisk Fonden støtter med 810.000 kr. over de næste to år. Sammen med en række lokale samarbejdspartnere vil vi matche pigerne med lokale børnefamilier i områderne omkring Blågårds Plads, Lundtoftegade, Lundtoftegården, Titanparken og Mimersgade.

”Vores erfaringer er, at pigerne blomstrer vildt meget som børnepassere. De lærer rigtigt meget i forhold til at passe et arbejde. De får en relation til en ressourcestærk børnefamilie i kvarteret, hvilket i sig selv er værdifuldt for pigerne. Og de får blod på tanden i forhold til at tjene penge“, fortæller Louise Skytte, boligsocial medarbejder i NørreBrobyggerne.

Win-win

Pigerne bliver ansat som børnepassere hos en lokal børnefamilie. Inden de når så langt bliver de klædt på til det med et kursus. Og så får de en mentor, når de går i gang, som de løbende får sparring og hjælp fra. Projektet skaber en værdifuld relation mellem teenagepiger, børn og familier, som normalt ikke har noget med hinanden at gøre, selvom de bor i samme kvarter. Ved at skabe forbindelser mellem de unge og børnefamilierne er vi med til at løse flere behov samtidigt. Pigerne får arbejdserfaring og penge på lommen. Familierne får hjælp til at få en travl hverdag til at hænge sammen. Børnene får en rollemodel, som de kan se op til.

Et stærkt partnerskab

Projektet er et stærkt partnerskab mellem to de to boligsociale helhedsplaner NørreBrobyggerne og Os fra Mimersgade, Københavns Kommunes Ungdomsskolen, 30 lokale børnefamilier og FRAK. “Vi passer børn” er en videreudvikling af et pilotprojekt fra 2018, som blev støttet af Områdefornyelsen Nørrebro. Her blev 8 piger fra indre Nørrebro matchet med 8 lokale børnefamilier, som hyrede dem som børnepassere. FRAK havde dengang ansvaret for pilotprojektet. “Vi er glade for, at NørreBrobyggerne løb med stafetten efter pilotprojektet. Der er så meget godt, som vi kan bygge videre på – og vi glæder os rigtigt meget til at gøre endnu flere piger gode til at arbejde“, siger Lucas Nielsen, udviklingsleder i FRAK.

“Vi passer børn” starter op efter sommerferien.

Karen fortæller i videoen herunder om pilotprojektet Vi passer Børn fra 2017.

Loading...