Vi har mistet mange arbejdstimer til de unge pga. corona. Og så lige i starten af vores højsæson, hvor vi for alvor plejer at komme i gang med udendørsopgaver. Det gør ondt. Men vi er lige så småt i gang med en genåbning af FRAK. De unge skal ud og få arbejdstræning – uden at vi går på kompromis med deres og andres helbred. Og så er vi begyndt at kigge fremad. Vi har derfor listet fem ting du kan gøre for at hjælpe FRAK lige nu.

Vi har siden 11. marts haft lukket ned for ungeaktiviteter. Det har ikke været sjovt at arbejde hjemmefra uden kontakt til de unge. Og det har ikke været fedt for de unge at gå glip af timer, erfaring og fællesskabet. En af vores FRAK-unge siger det meget rammende:

Det er nedtur der ikke har været FRAK-arbejde. Jeg har savnet at få løn og være sammen med de andre

Nu er vi så klar med de første små skridt mod en genåbning af FRAK. Fra den 15. april går vi lige så småt i gang med udendørsopgaver. Det gør vi ved at følge myndighedernes anvisninger nøje. Det betyder, at vi bl.a. rykker ud med færre unge. Vi holder afstand til hinanden og til andre mennesker. Vi afspritter værktøj og hænder, og meget mere.

Mudi Jarkass, daglig leder i FRAK, fortæller: “De unge keder sig og vi er bekymrede for deres trivsel. De er i forvejen udfordrede på flere parametre – og corona gør det bare værre. Det er vigtigt, at de får noget at lave. Ellers kan rastløsheden og kedsomheden vinde – med kedelige konsekvenser for alle. Vi er derfor optaget af at komme i gang igen på en sundhedsforsvarlig måde.”

Vi er glade for, at vi lige så småt kan begynde at løse begrænsede opgaver. Vi prioriterer de opgaver, som foregår udenfor, fx anlæg og vedligehold af grønne arealer. Og de unge skal også ude og sanke ukrudt og vilde planter til Ukrudt-brusen.

Men skal FRAK for alvor stå stærkt på den anden side af corona, så skal der mere til – og du kan hjælpe! Læs mere herunder og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til os. Vi ser frem til at høre fra dig.

Sådan hjælper du FRAK

 

  • Fortæl om FRAK. Hvis du kender nogen, som du tænker kan have glæde af at kende til FRAK og vores arbejde, så må du meget gerne fortælle om os eller sende et link til denne nyhed til dem. Vi er friske på online kaffemøder!
  • Bliv medlem. Dit kontingent går ubeskåret til at give FRAK-unge flere lønnede arbejdstimer. Dermed giver du unge på kanten sved på panden og penge på lommen med dit medlemskab – også i disse tider. Læs mere
  • Bestil vores Ukrudt-brus. Har du en restaurant eller spisested, der i disse tider byder på take away? Har du en webshop? Så kan du få vores Ukrudt-brus i sortimentet! Du kan også opfordre dit yndlingssted til at forhandle Ukrudt-brus. Læs mere
  • Hyr unge til opgaver udenfor. Vi har ekspertise indenfor at projektere, etablere og drifte grønne arealer. Vi står også klar til at male, bygge, reparere, rydde op m.m. – så længe det foregår udendørs. Læs mere
  • Booke et online foredrag. Har du planlagt virtuelle temadage, personalemøder, kurser eller webminars nu eller i fremtiden? Så kan du booke et oplæg om udsatte unge, arbejdstræning m.m. Vi deler meget gerne ud af vores erfaringer, metoder og viden.  Læs mere
Loading...