2020 er nu bag os og vi er i gang med et helt nyt år. Selvom januar dufter af december pga. de nuværende restriktioner, så vejrer vi morgenluft. Vi har taget arbejdshandskerne på og fortsætter ufortrødent på trods af kulden, krisen og corona. Lad os tage hinanden i hånden – med handsker eller håndsprit – og skabe arbejdstræning og muligheder for flere unge fra udsatte byområder!

I dette nyhedsbrev kan du læse om alt det nye, der rører sig i FRAK. Vi har i 2021 bl.a. fokus på at hjælpe skoletrætte unge. Vi vil gøre det nemmere for endnu flere at gøre unge gode til at arbejde. Og så vil vi forgrønne stenbroen sammen med lokale unge, bl.a. med plantekasser. Men først siger vi farvel til 2020 men en lille reportage.

God læselyst og godt nytår!

2020 udfordrede og berigede os

2020 var – mod alle odds – et travlt år for FRAK. Det så ellers sort ud da corona brød ud og landet lukkede ned i marts. Vi mistede alle vores event-opgaver fra den ene dag til den anden og skulle finde fodfæste i en situation, hvor alt var i bevægelse. Vi smøg ærmerne op og arbejdede os ud af krisen. På den måde lykkedes det at vende 2020 til et godt år – med masser af arbejdstræning til unge. Ikke mindst takket være stor opbakning fra kunder og samarbejds-partnere, en engageret bestyrelse, forståelse fra fondene og et ekstraordinært hårdtarbejdende FRAK-team. Tjek vores web reportage om et år, som var udfordrende og berigende på en og samme tid. Vi deler ud af vores resultater, metoder og erfaringer fra et kaotisk år med masser af ups and downs.

Skoletrætte unge får en ny chance

Vi er i fuld gang med FRAK Akademiet, som er en særlig indsats i FRAK, der kobler skolegang og arbejdstræning sammen. Formålet er at gøre unge gode til at arbejde samtidigt med at de fastholdes i det almene skolesystem.Vi er ved at få vores første erfaringer i et samarbejde med Lundehusskolen på Østerbro, som vi glæder os til at dele med jer snart. Vi er nu klar med et skoleflex-tilbud til skoletrætte unge. Det drejer sig om en erhvervsrettet skoleflex me fokus på håndens arbejde målrettet 7.-9.-klasses elever, der har brug for at lære på en ny måde for at fastholde motivationen for at gå i skole. Vi leder efter en skole eller kommunale samarbejdspartnere i København, der har lyst til at indgå i et pilotprojekt, hvor vi sammen tester og evaluerer et eller flere skoleflex-forløb. Kontakt mudi@frak.dk, hvis du vil vide mere.

Vi gør byen grønnere med plantekasser

Vi har nu i et par år bygget plantekasser af genbrugsmateriale med unge fra udsatte byområder. Det er indtil videre blevet til over 80 stks og vi starter året med flere bestillinger, som vi glæder os til at gå i gang med. Vi har bl.a. leveret til Ungdomsøen, Københavns Kommune og Bellahøj kirke. De unge bygger plantekasserne under kyndig vejledning af en gruppeleder, som er fagligt og pædagogisk kvalificeret til arbejdet. Vi er glade for, at vores plantekasser skaber små grønne åndehuller og forgrønner byen endnu mere.

Mindre bøvl med et administrativt set-up

Vidste du, at FRAK kan hjælpe alle jer, der har udfordringer med det administrative set-up i forhold til at ansætte unge i lommepengeforløb eller i et ordinært fritidsjob? Vi kan hjælpe dig ved at stå for bl.a. den unges ansættelse, forsikring og lønudbetaling. Du står for relationsarbejdet til de unge og for at finde opgaver lokalt. Vi hjælper dig således med at mindske bureaukrati og bøvl, så vi sammen kan gøre endnu flere unge gode til at arbejde! Vi har tidligere samarbejdet med Idrætsprojektet, Metropol, Peder Lykke Centret og flere boligsociale helhedsplaner. Og i år har vi indgået en aftale med Varmeværket, som er et kommunalt tilbud i Glostrup. Vi ser frem til samarbejdet og håber, at vi i år kan hjælpe endnu flere rundt omkring i landet.

FRAK øger unges beskæftigelseschancer

FRAK er med i et nyt inspirationskatalog fra KL, der indeholder en række eksempler på samarbejdsprojekter i udsatte boligområder, som har forbedret udsatte beboeres livs- og beskæftigelseschancer. Bliv klogere på vores samarbejde med kommunen, helhedsplanen og andre aktører om Ukrudt-brusen på Amager. Samarbejdet går ud på at give unge arbejdstræning i kraft af at de deltage i alle faser af en sodavandsproduktion: sanke, forarbejde råvarer, juice, tappe, sætte labels på og sælge. Læs og partnerskabet og vores planer for forankring af forløbet på Amager i et samarbejde med erhvervslivet. Du kan også læse mere om brus-forløbene her.

Loading...